Ágnes
-1 °C
2 °C

Az Apple új iMac G5 modelleket mutatott be

2005.10.13. 14:21

Az Apple bemutatta az otthoni, oktatási és irodai felhasználók körében hamar nagy népszerűségre szert tett, kompakt iMac G5 termékvonal legújabb modelljeit; melyek immár beépített iSight kamerát és az Apple legújabb, "Front Row" ("Első Sor") névre keresztelt multimédia szoftverét is tartalmazzák. A Front Row segítségével a felhasználók könnyen, egyszerűen, intuitív módon férhetnek multimédia anyagaikhoz hallgathatnak zenét, lejátszhatják saját filmjeiket és DVD lemezeiket, fényképekből látványos bemutatókat rendezhetnek; mindezt megkönnyítve az új infravörös távirányító használatával.

Az új iMac G5 több mint egy centiméterrel vékonyabb mint elődje, ugyanakkor 15 százalékkal könnyebb is. Az új 17"-es modell 1,9, míg az új 20"-es változat 2,1 GHz-es PowerPC G5 processzorra épül. Mindkét modell alapkiépítésben tartalmaz most már SuperDrive meghajtót is, mely alkalmas DVD lemezek írására és saját DVD filmek készítésére is. Az 533 MHz-es DDR2 SDRAM tár akár 2,5 GByte-ig könnyedén bővíthető, a merevlemez kapacitása választható akár 500 GByte-ig is, a PCI Express buszra kapcsolt ATI Radeon X600 videó-vezérlő pedig 128 MByte dedikált videó-tárral rendelkezik. A csatlakozási lehetőségek terén is a legújabb technológiák kerültek az új iMac G5 modellkbe: 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet hálózati kapu, 54 Mbps sávszélességű AirPort Extreme vezeték-nélküli hálózati csatoló, beépített Bluetooth 2.0+EDR illesztő, összesen 5 USB kapu (melyek közül három USB 2.0) és két FireWire kapu. Az új iMac G5 modellek tartozéka a Mighty Mouse, mely programozható gombokat és egyedülálló többirányú pörgetőgolyót is kínál.

Minden új iMac G5 modell az Apple Mac OS X 10.4 "Tiger" operációs rendszerével és az iLife '05 digitális-életmód szoftverrel kerül forgalomba valamint független fejlesztők programjaiból készült összeállítást is tartalmaz.