Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

General Electric egészségipari központja Budaörsön

MTI
2005.10.27. 16:11
A Nemzeti Fejlesztési Tervben kiemelt szerepet kapott az egészségipar megerősítése - mondta Rácz Jenő csütörtökön Budaörsön a General Electric (GE) központjának átadásán.

A lakosság egészségi állapotának javítása azért is fontos feladat, mert ezáltal a gazdaság teljesítőképessége is javulhat - fejtette ki az egészségügyi tárca vezetője. A terv szerint a 2006-2013 közötti időszakban az országba érkező EU-s források egy részét is az intézményhálózat megujjitására, az orvosi műszerpark korszerűsítésére és az egészségügyi informatikai rendszer modernizálására célszerű fordítani - tette hozzá.

Veres János pénzügyminiszter arról beszélt, hogy az idei év első felében összesen 2 milliárd euró értékben áramlott külföldi tőke az országba. Ez annyit jelent, hogy előre láthatóan az év végéig a tavalyi összesen 4 milliárd eurónyi összeget is meghaladja majd az ide érkező tőke. Vagyis az ország vonzereje a befektetők körében továbbra is megvan -húzta alá a miniszter - amit a mostani beruházás is tanusít.

A General Electric, GE Healtcare elnevezésű, 11 millió dollárból megvalósult közép- és kelet-európai, összesen 10000 négyzetméteres új központjában az eddig 4 különböző helyen zajló tevékenységet összpontosítják - közölte az MTI-vel az átadáson Szini István, az intézmény vezetője. Itt működik mostantól a GE regionális kereskedelmi központja, a szervizszolgálat, a fejlesztő centrum és bizonyos gépek , főként röntgen-berendezések gyártása. a régió 10 országával áll a központ kapcsolatban.

Az új központban 300-an dolgoznak, közöttük a fejlesztő részlegben mostantól alkalmazott 30 mérnökkel - hívta fel rá a figyelmet Szini István. Az intézmény átadásán ott volt Jeffery R. Immelt a GE igazgatóságának elnöke.