Auguszta
-4 °C
2 °C

Jóváhagyták a Magyar Telekom és a T-Mobile egyesülési szándékát

MTI
2005.11.07. 13:57
A Magyar Telekom Rt. közgyűlése jóváhagyta a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülési szándékát - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn. A részvényesek szavazással döntöttek a T-Mobile Magyarország Rt. beolvadási szándékáról a Magyar Telekom Rt.-be - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az egyesülést követően a Magyar Telekom Rt. működési formája változatlan marad. A közlemény szerint a rendkívüli közgyűlésen Straub Elek elnök-vezérigazgató tartott tájékoztatót a tervezett egyesülés részleteiről és Pap László, a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette a bizottság álláspontját.

A közgyűlés döntése alapján az Igazgatóság 2005. szeptember 30-i fordulónappal elkészíti a Magyar Telekom Rt. jelenlegi, illetve a a beolvadás utáni vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetét.

Az igazgatóság e dokumentumokat, az egyesülési szerződést és a jogutód társaság alapszabályában végrehajtandó esetleges módosítások tervezetét a közgyűlés elé terjeszti. A közgyűlés elé terjesztik továbbá a jogutód Magyar Telekom Rt.-ben részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel való elszámolás módjáról szóló tervezetet.