Szilárda
0 °C
6 °C

Víz nélkül mosó gép

MTI
2005.11.24. 16:34
A világ legötletesebb új háztartási gépe lett a víz nélkül mosó Airwash, amelyet egy szingapúri csapat tervezett és 3040 pályázat közül nyerte el az első díjat egy Stockholmban kiírt versenyen.

A világ legnagyobb háztartási gép gyártó cége a közelmúltban adta át immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő formatervezői pályázatának a díját. A nyertes termékötlet, az Airwash lényege, hogy víz helyett negatív töltésű ionokat, sűrített levegőt és illatosítót használ ruhatisztításhoz. Formáját a vízesés ihlette.

Az energiatakarékos gép a lakás bármely pontján, a felhasználóbarát kezelőpanel a készüléken szabadon elhelyezhető. A világ több mint 88 országából pályázó diákok műveit az alábbi kritériumok alapján értékelte a tekintélyes nemzetközi zsűri: összhangban van-e a termékötlet a fogyasztói igényekkel, innovatív és megbízható megoldást nyújt-e egy könnyebb, egyszerűbb élet megvalósításához, valamint hogy pozitív hatással van-e az érzelmekre és az érzékekre. No és persze esztétikus, valamint környezetbarát kell, hogy legyen.