Auguszta
-3 °C
2 °C

Csúcstechnikát fejleszt a Microsoft

Napi Gazdaság
2005.12.07. 12:08
Olyan technológia fejlesztését tervezi a Microsoft a cég bejelentése szerint, amellyel túlléphet az asztali számítástechnika világán, és megjelenhet az úgynevezett high end technológiában. A legigényesebb feladatok elvégzésére képes komputerrendszereken hagyományosan Unix- és Linux-megoldások futnak.

Az International Data Corp. it-piackutató felmérése szerint a számítástechnika e területének eszközei iránt erősebben nőtt a kereslet az elmúlt években, mint az egyszerűbb rendszerek iránt.

A Microsoft egy szóvivője szerint céljuk nem a legmagasabb szint elérése, hanem a teljes vállalati üzletágakat kiszolgáló technológia megteremtése. Eközben ugyanakkor az Egyesült Államoktól Kínáig tíz szuperkomputer-projekt támogatásába szálltak be a redmondiak.

A siker érdekében a visszafogottan csúcsszintű rendszerek olyan kiszolgálóival kell versenyeznie a Microsoftnak, mint a Linux Rocks program, amely pillanatnyilag ötszáz akadémiai és más intézménynél van használatban, és ingyenesen hozzáférhető - ismerteti a nehézségeket a New York Times.