Eleonóra
-1 °C
2 °C

Félmillió eladott Xbox 360

Napi Gazdaság
2005.12.07. 12:08
Robert Byers chicagói vásárló beperelte a Microsoftot, azt állítva, hogy legújabb generációs Xbox 360-as játékkonzolja tervezési hiba miatt túlmelegszik és lefagy. Byers szerint a társaság annyira sietett vetélytársai előtt piacra dobni a legújabb Xboxot, hogy rosszul tervezett terméket kezdett árusítani, ezért kártérítést követel és a 360-asok kicserélését vagy visszahívását.

A cég nem volt hajlandó nyilatkozni a folyamatban levő ügyről, de a múlt hónapban több hasonló vád elhangzása után elismerte, hogy „egyes elszigetelt esetekben" voltak problémák a géppel.

Az amerikai cég weboldalán tíz különböző Xbox-hibalehetőséget ismertet elhárításuk módjával együtt, és kész minden meghibásodott gépet megjavítani vagy kicserélni.

Az Xbox 360-ast két hete kezdték el árusítani az Egyesült Államokban, s azóta mintegy 400 ezret adtak el belőle, Nagy-Britanniában a múlt pénteki bemutatkozása óta 75 ezer fogyott. A világ videojáték-piaca évi 25 milliárd dollárra rúg, és a Microsoft komoly előnyt szerezhet a konkurencia egy generációval öregebb konzoljaival szemben - a Sony és a Nintendo csak jövőre jön ki új berendezésével.