Géza
-12 °C
-4 °C

Országos elsősegély-ismereti verseny

2005.12.08. 13:49

Az Országos Mentőszolgálat és a Sulinet Programiroda Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet bármely hazai iskolatípus 10-18 éves tanulói számára. A versenyt két kategóriában, 5-8. osztály és 9-12. osztály kategóriában hirdetik meg. A két kategóriában a versenyfeladatok azonosak, az elbírálás azonban nem.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várják, egy iskola több csapattal is képviseltetheti magát, nem feltétel, hogy egy csapatban csak azonos korosztályú tanulók versenyezzenek.

A verseny első három fordulója az interneten keresztül zajlik biológiai, elsősegélynyújtási, élettani, egészséges életmóddal kapcsolatos és ifjúsági tűzvédelmi ismeretekre alapozva. A feladatsorok több kérdéstípust tartalmaznak: teszt, ábraelemzés, kifejtendő, élettani vizsgálat stb. A feladatlapokat a meghatározott időpontra kell visszaküldeni interneten keresztül.

A budapesti döntőre a legjobban szereplő csapatok kapnak meghívást. Egy-egy iskola maximum egy csapatot delegálhat, azonos pontszám esetén az iskola dönti el, melyik csapatát szerepelteti a döntőn. A döntő önköltséges, várható költség 3500 forint/fő (étkezés, szállás).

A kétnapos rendezvényen a szituációs feladatok mellett a résztvevők betekintést nyerhetnek a mentőszolgálat munkájába, valamint mentési gyakorlaton vehetnek részt.

Valamennyi döntőbe került csapat tárgyi nyereményben részesül. A legjobb csapatok értékes díjakat vehetnek át, így számítástechnikai- és az elsősegélynyújtással kapcsolatos eszközöket, könyveket.