Mátyás
-6 °C
1 °C

A Microsoft is beszáll az internetes telefóniába

MTI/dpa
2005.12.13. 15:54
Az MCI távközlési vállalattal kötött együttműködés keretében a Microsoft a jövőben vezetékes telefonhívások bonyolítására is lehetőséget nyújt majd személyi számítógépen.

Az "MCI Web Calling for Windows Live Call" szolgáltatás az elkövetkező hetekben jelenik meg a Windows Live Messenger részeként az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában, bár még csak tesztelési céllal szűk felhasználói körben. Regisztrálást követően az ügyfeleknek egy órányi ingyenes telefonálás áll rendelkezésére a vezetékes hálózatban. Ezt követően percenként 2,23 centes díjjal telefonálhatnak Kanadába, az Egyesült Államokba és egyes európai országokba. Később több mint 220 országra terjed ki a telefonálási lehetőség. A végleges díjtételeket jövőre, a szolgáltatás hivatalos megkezdésekor teszi közzé a Microsoft.

A Yahoo! az elmúlt héten percenként 1,21 centes díjjal nyitotta meg hasonló internetes telefon szolgáltatását. Mind a Yahoo!, mind pedig a Microsoft viszonylag későn indul az internetes telefon szolgáltatások versenyében. A piacot már szinte uralma alá vonta a Skype, az AOL és a Vonage. A Skype videó telefonálást és vezetékes számról a számítógép felhívását is lehetővé teszi. A Microsoft szolgáltatásában erre egyelőre nem lesz mód.