Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

CES: Skype hagyományos telefonra

Prohardver
2006.01.05. 16:51
A D-Link bemutatta Skype USB telefonadapterét, mellyel hagyományos vezetékes és vezeték nélküli telefonokkal is használható a Skype online telefonszolgáltatása.

A DPH-50U jelű készülék hívástvárakoztatási funkciót is biztosít, így ha a telefonáló éppen a hagyományos telefonvonalon folytat beszélgetést, és egy Skype-hívás érkezik (vagy fordítva), egyszerűen átválthat a Skype-hívás fogadására, majd vissza. A telefonadapteren ugyancsak beállítható a bejövő Skype-hívások más eszközökre, akár mobiltelefonokra történő továbbítása, így azok akkor is fogadhatók, ha a felhasználó épp nincs gépközelben.

A hagyományos telefonvonal és a Skype akár konferenciahíváshoz is összekapcsolható; az aktuális hívások jellemzőiről egy megvilágított kijelző tájékoztat. A hagyományos telefonkészülékek megszokott funkcionalitását (gyorstárcsázás, újrahívás, némítás, hívószámkijelzés stb.) az adapter természetesen nem csorbítja.

A DPH-50U egyetlen hátránya, hogy usb csatlakozón rá kell kötni a számítógépre, de így legalább külön tápellátást nem igényel. A telefonadapter ajánlott bruttó végfelhasználói ára 18 300 Ft. A készülék 2006 februárjától kapható a D-Link termékeket forgalmazó kereskedőknél.