Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Horvátországban terjeszkedik a GTS

2006.01.16. 11:53

A GTS-Datanet anyavállalata, a GTS Central European Holding B.V. megalapította horvátországi leányvállalatát GTS Telekomunikacije d.o.o. néven. Az új cég üzleti előfizetők számára kínál kis- és nagykereskedelmi hang-, adat- és internet szolgáltatásokat: nemzetközi bérelt vonalat, MPLS-t és hangvégződtetést. A GTS Telekomunikacije d.o.o. ügyvezető igazgatója Szathmári Géza, GTS-Datanet ügyvezető igazgatója.

A GTS Central Europe a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb alternatív távközlési szolgáltatójaként a jövőben intenzíven kíván terjeszkedni Dél-Európa felé. A cégcsoport a GTS-Dataneten keresztül eddig is jelen volt szolgáltatásaival a dél-európai országokban, a horvátországi cégalapítás ennek a folyamatnak a következő lépcsőfoka. A GTS Central Europe a tervek szerint még az idén leányvállalatot alapít Szlovéniában, később pedig Szerbiában is.

A GTS Central Europe az elmúlt évben közép-kelet-európai pozíciójának megerősítésére koncentrált: Lengyelországban felvásárolta az Energis Polska, Csehországban a Contactel, Szlovákiában a Quadia, valamint a cseh és szlovák érdekeltséggel egyaránt rendelkező Telenor Networks és Nextra távközlési szolgáltatókat, így az akvizíciók révén jelentősen növelte ügyfélbázisát és optikai hálózatát. A GTS Central Europe árbevétele 2006-ban várhatóan eléri majd a 385 millió eurót.