Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Az Atos és a Lenovo a téli olimpia fő it-beszállítói

2006.01.16. 15:07
Az Atos Origin és a Lenovo bejelentette: ők ketten biztosítják a torinói téli olimpia IT-rendszereit. Az Atos Origin felelős az összes technológiai partner integrációjáért, és azért a hatalmas IT-rendszerért, amely az eredményekről, sportolókról és versenyekről szóló információt sugározza a nézők és a média felé az egész világon. A Lenovo biztosítja a számítástechnikai felszerelések jelentős részét: több mint ötezer asztali számítógépet, háromszázötven szervert, és hatszáz notebookot. Leadás előtt minden Lenovo számítógépet leellenőriznek Torinóban.

Egyébként az Atos Origin és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a világ legnagyobb sporthoz kötődő IT-szerződését kötötte meg néhány évvel ezelőtt: tíz év alatt hat olimpiai játékot foglal magába a 2002-es Salt Lake City-i játékoktól (amikor még SchlumbergerSema név alatt működött), a 2004-es athéni, 2006-os torinói, 2008-as pekingi, 2010-es vancouveri eseményeken át egészen a 2012-es londoni olimpiáig.

Az Atos Origin a következő két fő IT rendszert biztosítja a játékok alatt:
A játékok menedzsment-rendszere (GMS) az akkreditációhoz, utaztatáshoz és szállásfoglalásokhoz szükséges adatokat rendszerezi, valamint az orvosi vizsgálatok adatait, kvalifikációs eredményeket és egyéb protokoll-információkat is kezel. A nemrég Pekingben telepített szállásszervező rendszer e menedzsment-rendszer első modulja.
Az információ-elosztó rendszer (IDS) az eredményeket és a sportolók adatait továbbítja a média munkatársai és az olimpiai család minden tagja számára, valamint közvetíti televíziónézők és internetezők milliói felé az egész világon.