Piroska
-2 °C
5 °C

Megduplázta internetes aukciós forgalmát a Vatera

MTI
2006.01.27. 09:34

A Vatera.hu Kft. online aukciós oldalának átmenő forgalma 2005-ben a duplájára nőtt, és meghaladta a 2,6 milliárd forintot - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a weboldal regisztrált felhasználóinak száma is megduplázódott, így 2005 decemberében meghaladta a 130 ezret. Az internetes oldalra feltöltött termékek száma 3 és félszeresére növekedett tavaly, meghaladva a 3 millió 600 ezer darabot.

A Vatera a világhálón biztosít lehetőséget vállalatok és magánszemélyek számára, hogy különböző termékeiket aukción értékesítsék.

A tavalyi év utolsó hónapjában az oldalra érkező látogatások száma naponta átlagosan mintegy 42 300 volt, a lapletöltések száma megközelítette a napi 900 ezret.

A napi átlagos látogatószám 2006. januárjában meghaladja az 50 ezret, míg a lapletöltések száma az egy milliót. A januári emelkedés az 1 forintról induló aukciók számának növekedése mellett a félresikerült karácsonyi ajándékok értékesítésének is köszönhető - a honlap tulajdonosai szerint.

Saját becslésük alapján a Vatera piaci részesedése a magyar elektronikus-kereskedelmi piacból 2004-ben 10 százalékos volt.

A Vatera.hu Kft.-t magyar magánszemélyek alapították 2000-ben, jelenleg pénzügyi befektetők és a vezetőség tulajdonában van. A cég hollandiai központtal, Magyarország mellett Csehországban működtet leányvállalatot.

A társaság internetes oldalán régiségek, műszaki cikkek és játékok mellett, autókat és ingatlanokat is kínálnak az aukciókon - áll a közleményben.