Bernadett
0 °C
4 °C

A Synergon optikai eszközöket szállít a Magyar Telekomnak

MTI
2006.02.02. 14:53
A Synergon Informatika Rt. optikai berendezéseket szállít a Magyar Telekomnak - közölte a Synergon a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön. A 2005-ben aláírt keretszerződés eddigi megrendeléseinek értéke már meghaladja az 1 milliárd forintot.

A leszállított berendezések, valamint az egyéb kiegészítő eszközök lehetővé teszik a Magyar Telekom hálózatának sávszélesség-növelését.

A Magyar Telekom egyik fontos stratégiai célja, hogy tovább növelje a szélessávú internet-penetrációt. A társaság 2006 végéig a szélessávú hozzáférés előfizetőinek számát 600 ezerre kívánja bővíteni. Emellett kiemelt figyelmet kíván fordítani az ADSL szolgáltatás folyamatos fejlesztésére is. Következő lépéseként az ADSL2 technológia alkalmazását és országos elterjesztését tervezi. A mostani beruházással a távközlési cég meglévő hálózata magas színvonalon lesz képes ezeknek az igényeknek megfelelni - olvasható a közleményben.

A Synergon 2005 első kilenc hónapjában 12,36 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 8 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. A csoport adózott nyeresége 137,8 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi 85,4 millió forint veszteséggel.