Ágnes
-1 °C
2 °C

Milliárdos eredmény a KFKI-nél

MTI
2006.02.06. 14:54
Az informatikában érdekelt a KFKI csoport az elmúlt évben 1,3 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, közölte a társaság hétfőn. A csoport összehasonlító eredményt nem közölt, mivel az elmúlt évben jelentős átszervezésen ment keresztül. A közlemény szerint a csoport bevétele közel 17 milliárd forint volt, 15 százalékkal nagyobb a 2004. évinél. A cégcsoportnak továbbra is a kommunikációs hálózatok építése és üzemeltetése hozza a legnagyobb árbevételt: a KFKI-LNX mintegy 8,3 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, ami az előző évhez képest 25 százalékos növekedés.

A közlemény szerint az elmúlt évben tovább folytatódott az üzleti intelligencia megoldások, valamint az egyedi alkalmazásfejlesztés és alkalmazásintegráció iránti piaci igény, így a másik leányvállalat, az IQSYS az előző évhez képest közel 15 százalékos növekedést elérve, 4 milliárd forintos bevételt hozott. A csoport harmadik cége, az ICON 4,6 milliárd forint értékben szállított a bankoknak, nagyvállalatoknak és állami intézményeknek rendszermenedzsment eszközöket, illetve informatikai biztonsági megoldásokat.

A közlemény szerint 2006-ban a KFKI csoport célja az infokommunikációs (IKT) szektor több területén elért piacvezető pozíciójának megőrzése, illetve új szolgáltatások bevezetése. A tervek között szerepel a regionális szerepvállalás kiterjesztése, elsősorban az alkalmazásfejlesztés területén.