Géza
-12 °C
-4 °C

Ingyenes, magyar mobilvideó

2006.02.14. 10:30

A mobilpiac újdonsága a mobiltévénél, amelyben egy különleges szerver apró darabokban videót küld a megfelelő lejátszóval rendelkező mobilokra. Miközben nézzük a videót, vagy az élő közvetítést, nincs szükségünk semmilyen "letöltésre", a közvetített videó ma még nem is férne bele a mobil memóriájába. A Sprint /az egyik piacvezető szolgáltató az USA-ban - teljes filmeket, tv-show-kat, riportműsorokat közvetít 2006-ban mindössze havi 6,95 dollárért. A Qualcomm már másfél éve dolgozik a nemzeti MobilTV hálózaton amelyen 15 televízió,- és több mint 50 video,-és audioklip nonstop sugárzását végző csatorna lesz hónapokon belül.

A www.gmobil.hu az első olyan honlap, amely szolgáltatófüggetlen módon (de a hazai szolgáltatók beleegyezésével) ezt a technológiát használja. Szemben azokkal a vállalkozásokkal, amelyek jellemzően 300 - 800 forintos árért csengőhangot, háttérképet kínálnak a mobilosoknak, a Gmobil a regisztrált és megfelelő mobillal rendelkező ügyfeleitől nem kér pénzt a videóküldésért.

A számlát mindig az a cég állja, amely megrendeli a videó elküldését. Ez végtelenül sok mindent jelenthet, film,- sztárinterjú-előzetesek "kiküldetésétől" kezdve, játékkal kombinált nyereményakciókig bezárólag. Magyarországon jelenleg több mint 80 különböző típusú készülék alkalmas streaming fogadására és ez a szám napról-napra nő. Nagyobb részük gprs hálózaton működik, de az arányok hónapról-hónapra változnak az 3G-re alkalmas készülékek piacra lépésével.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft