Valér
2 °C
8 °C

Szuperkicsi utazó zoomkamera a Panasonictól

2006.02.14. 12:52

Megjelent az új, 5 megapixel felbontású LUMIX DMC-TZ1, a világ legkisebb 10-szeres optikai zoommal ellátott digitális fényképezőgépe, jelentette be a Panasonic. Az optikai képstabilizátorral szerelt LEICA DC objektívet egy kompakt, könnyen hordozható testbe építették be. Ezt a visszahúzható lencsék tükrös rövidített optikával való ötvözése teszi lehetővé, amely technológia a világon elsőként került alkalmazásra.

Csakúgy, mint a LUMIX-sorozat egyéb modelljei, a TZ1 is rendelkezik MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor) technológiával, amely mára alaptulajdonsággá vált a piacon szereplő digitális fényképezőgépeknél. A kézremegés mindig is kritikus tényező volt bizonyos fényképezési helyzetekben, mint pl. rendkívül közeli (makró) felvételeknél, gyenge beltéri fényviszonyok mellett, éjszaka történő fotózásnál, vagy nagy zoomátfogás használata esetén, amikor a kéz legkisebb mozgása is homályossá tehette, s így elronthatta a képet. A MEGA O.I.S. technológia azonban tiszta, szép képek készítését teszi lehetővé minőségi kompromisszumok nélkül.

A TZ1 teljesítményének további fokozására szolgál az újonnan kifejlesztett képfeldolgozó áramkör, a Venus Engine III, amely külön-külön érzékeli a színekből és a fénysűrűségből származó zajosodást, és csak a képminőséget jelentősen rontó, kromatikus zajokat szűri ki.

A MEGA O.I.S. és a nagy érzékenységű felvétel sikeres kombinációja segít, hogy bármilyen fényképezési helyzetben kiküszöböljük az elmosódás jelenségét. A TZ1 intuitív, nagy fényerejű, 2,5"-os nagy felbontású (207 000 pixeles) LCD-kijelzővel rendelkezik, a készülék a fényviszonyoknak megfelelően, automatikusan szabályozza a kijelző fényerejét. További újítás, hogy a TZ1-gyel egyetlen feltöltéssel 250 képet készíthetünk (CIPA), mivel az új Venus Engine III energiaigénye a Venus Engine II-höz képest csupán 80%.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft