Sára, Márió
2 °C
6 °C

Csúcstechnológia a Samsungtól

2006.02.14. 12:52

A Samsung bejelentette új, HSDPA (Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) technológiával felszerelt Európában elsőként piacra dobott mobiltelefonját, az SGH-Z560-ast. A Samsung a nagyközönség elé tárta a legújabb, televíziózásra is alkalmas készülékeit, valamint a világ első WiBro techológiájával felszerelt telefonját, az SGH-M8000 nevű modellt.

A Samsung Electronics új, HSDPA techológiával felszerelt, ultravékony telefonja 1,8 mbps-os sebességre képes. Az SGH-Z560-as modell 2 megapixeles kamerával, 30 MB-os saját memóriával rendelkezik, ami miniSD kártyával bővíthető. Az ultravékony telefon széles kijelzőt kapott, mellyel igazi élvezetté válik a multimédiás alkalmazások és a nagy sebességű adatok letöltése a felhasználó számára. A Z560 QVGA technológiával felszerelt, 262 144 szín megjelenítésére képes LCD kijelzővel büszkélkedhet és várhatóan 2006 második negyedévétől kapható az európai piacon. A HSDPA technológia hétszer olyan gyors adatátvitelre képes, mint a WCDMA (3G) rendszer. A felhasználók olyan széleskörű multimédiás szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a dvd-minőségű filmek vagy az interaktív multimédiás játékok letöltése, melyekhez szélessávú internet elérés párosul. Egy 4 MB-os mp3-as fájl letöltése 10 másodperccel válik gyorsabbá az új technológián keresztül.

A 3GSM Kongresszuson hat új, mobil televíziózásra alkalmas telefont mutatott be a Samsung a nagyközönség számára. A Samsung korábban már a koreai piacon bevezette S-DMB (Műholdas Digitális Multimédiás Műsorszórás) és T-DMB (Földi Digitális Multimédiás Műsorszórás) szolgáltatását és jelenleg is tárgyal európai, amerikai és kínai szolgáltatókkal a digitális televíziós szolgáltatások bevezetéséről. Az SGH-P900-as modell Európa első T-DMB kompatibilis telefonja, melyet a Samsung a nyári labdarúgó világbajnokság előtt kíván bevezetni.

Szintén a 3GSM keretein belül mutatták be a legújabb DVB-H kompatibilis telefont az SGH-P910-est. A világ első DMB-kompatibilis telefonja az SPH-B4100, amely digitális és földi televíziós adás vételére egyaránt alkalmas, sőt a PIP (Picture-in-Picture) funkciónak köszönhetően egyszerre két csatornát nézhetnek a felhasználók a készüléken. Szintén a katalán fővárosban tartott találkozón mutatták be a világ első, 5 megapixeles kamerával felszerelt DMB telefonját az SCH-B380-ast, mely forgatható LCD kijelzőjének köszönhetően teljes körű élményt nyújt tévézés közben. A világ első tv-vevős 3 dimenziós játék funkcióval felszerelt modellje, az SPH-B3200, valamint a világ legvékonyabb televíziózásra alkalmas készüléke, az SCH-B340 szintén a 3GSM-en debütált.

A Samsung vadonatúj WiBro technológiával felszerelt PDA-alapú telefonja az M8000 is Barcelonában mutatkozott be először. A WiBro technológia egy új szolgáltatás, melyen vezeték nélkül, szélessávon hangot, adatot és videót továbbíthatunk, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk.