Donát
-4 °C
2 °C

A foci VB-t már nézhetjük mobilról?

2006.02.23. 13:54

Bár a mobilkommunikációs szakma nagy része úgy véli, hogy 2006-ban sem fog előretörni a harmadik generációs mobiltelefónia, a Metacom Holdinghoz tartozó MFactory Kft. szerint mind a szolgáltatások és a készülékek elterjedtségében, mind az újszerű tartalmak megjelenésében fontos időszak lesz az idei év. A mobiltartalom-fejlesztő és -szolgáltató szerint a 3G mobilkészülékek árazása, az elérhető 3G szolgáltatások, illetve azok árai és nem utolsósorban a 3G tartalmak fogják eldönteni, melyik országban milyen gyorsan terjed el a harmadik generációs mobiltelefónia. Magyarország pedig a mobiltartalmak tekintetében élenjár.

"Magyarországon mindhárom mobilszolgáltatónál működnek 3G szolgáltatások, elérhetőek 3G készülékek, a tartalmak előállítása pedig óriási ütemben folyik" - mondta Tus Tamás, az MFactory Kft. ügyvezető igazgatója. "Mindenkinek az az érdeke, hogy elterjedjen a 3G: a szolgáltatók és készülékgyártók növelhetik bevételeiket, a felhasználók pedig soha nem látott szolgáltatásokat érhetnek el a mobiltelefonjukkal. Nem csupán arról van szó, hogy megnézhetünk egy-egy gólösszefoglalót, hanem mondjuk az egész VB-t is élőben követhetjük a készülékünkön" - tette hozzá Tus Tamás.

A Wireless intelligence piackutató adatai szerint januárban a harmadik generációs hálózatok felhasználóinak száma meghaladta a 72 milliót.