Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Stagnál a magyar mobilpiac

MTI
2006.03.02. 15:02
A várakozások szerint a magyar mobilpiacon a tavalyi évhez hasonlóan az idén is 2,3-2,5 millió új készüléket adnak el a gyártók és a szolgáltatók - közölte Wágner Tibor, a Sony Ericsson kelet- és közép európai vezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a készülékforgalmat részben az generálja, hogy a régi mobilokat harmadik generációsra (3G) cserélik a felhasználók.

A Sony Ericsson tavaly 25-30 százalékos részesedéssel rendelkezett a magyar készülékpiacon, s ezzel a második volt a rangsorban. A társaságnak az idén az a minimális célja, hogy megtartsa részesedését és piaci pozícióját.

Wágner Tibor úgy vélte, hogy az idén sem fejlődik robbanásszerűen a 3G-s piac, s ezért örülne, ha az újonnan eladott készülékek több mint 10 százaléka harmadik generációs mobil lenne.

Hozzátette: az elmúlt évben folyamatosan nőtt a kártyafüggetlen készülékek eladása. Míg három évvel ezelőtt a mobiloknak csak az 5 százaléka volt kártyafüggetlen - azaz az ügyfelek nem valamelyik mobilszolgáltatótól vették a készüléket - addig tavaly ez az arány már 15 százalék volt.