Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Anti-phising megoldás a Firefox 2.0-ban

Heise.de
2006.03.10. 14:42
Kapcsolódók (1)
A Firefox alternatív böngésző készülőfélben levő 2.0-ás változata tartalmaz egy olyan kiegészítést, amely a felhasználót a jelszólopó (phising) weboldalaktól próbálja megvédeni.

A Firefox fejlesztői csapata ennek céljából a 2006 végén megjelentetni tervezett alkalmazás forráskódjába integrálta a Google Safe Browsing kiterjesztését. A kiterjesztés jelenleg elérhető formájában JavaScript alapú, és használatának feltétele az 1,5-ös verzió.

Alapváltozatában a kiterjesztés az internetes címet feketelistával veti össze. Haladó üzemmódban a címet és esetleg a kód részleteit titkosított formában egy ellenőrző szerverre továbbítja, amely pontosabban képes rendet tenni a phising és a legális oldalak között. A Google bejelentette, hogy az adatokat a személyes adaton nélkül tárolja csak.

A Firefox 2.0-ba szánt változatban a felhazsnáló maga határoz arról, hogy melyik ellenőrző szervert bízza meg a feladattal. Eközben a Firefox versenytársai is megpróbálják megvédeni a gyanútlan internetezőket. A Microsoft példéul bejelentette, hogy az IE7 már védeni fog az internetes csalások ellen.