Emőke
-4 °C
9 °C

Tényfeltáró röntgenszemüveg

MTI
2006.03.13. 09:54

"Nincs többé titok a ruha alatt" - így hirdetik az Egyesült Államokban azt a röntgen- és infratechnológiával működő csodaszemüveget, amivel gazdája bármikor bekukkanthat embertársai ruházata alá.

A La Razón című bolíviai újság tudósítása szerint az igen sokoldalú szerkezet 2500 dollárért került piacra. Az alapmodell az orrnyergen viselve mindössze "egyszerű kukkolást" tesz lehetővé.

Az igényesebbeknek kamerával kiegészített, hangos videofelvételek készítésére is alkalmas, nemcsak nappal, de éjjel is látó típust ajánl a forgalmazó

.

A lap beszámolója szerint a mindent "feltáró" szemüveget elsősorban "leleplezési, kémkedési", továbbá biztonsági célokra ajánlják az érdeklődőknek - hiszen bárki megláthatja vele, ha valakinek a ruhája alatt, vagy csomagjában fegyver, vagy más egyéb illegális holmi van, de sajátos módon hölgyekről készült felvételek illusztrálják a XXI. századi pápaszem "képességeit".

Korábban már felmerült, hogy az újdonságot a repülőtereken a vámosok és biztonsági emberek körében vetik be, de a közönség hevesen tiltakozott a lehetőség ellen.