Piroska
-1 °C
5 °C

Saját fejlesztésű biztonsági szoftver a Kürttől

MTI
2006.03.13. 14:44
A Kürt Zrt. és nemzetközi vállalatcsoportja, a Kuert Information Security Group a világ legjelentősebb informatikai és telekommunikációs szakvásárán, a jelenleg zajló CeBiten mutatja be saját fejlesztésű, a belső adatlopást megakadályozó szoftverét.

A DataDefender nevű szoftver angol és német nyelven lesz hozzáférhető, lényege, hogy úgynevezett kliens/szerver felépítésű, amely így lehetővé teszi, hogy bármely felhasználói munkaállomáson központilag megakadályozható legyen az illetéktelen hozzáférés a szoftver használatával.

A beépített intelligenciával rendelkező szoftver felügyel mindenféle adatmozgást a számítógépes munkaállomás összes létező kimeneti csatlakozó felületén.

A Kürt Zrt.-nél arra számítanak, hogy a nemzetközi piacon Németországban lesz a legnagyobb sikere a DataDefendernek, és a termék a német leányvállalat egyik legfontosabb árbevételi forrása lesz. A Kürt német leányvállalata tavaly megduplázta előző évi árbevételét, 400 ezer euróra.

Maga a Kürt Zrt. tavaly mintegy 1,3 milliárd forintos árbevételt ért. Ez mintegy 30 százalékkal haladta meg a 2004-es árbevételt. A cégnél az idén is mintegy 30 százalékos árbevétel-emelkedéssel számolnak.