Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Továbbfejlesztett online vírusvédelmi megoldás a Trend Microtól

2006.03.14. 09:47

A Trend Micro Inc., a hálózati víruscég bejelentette a Trend Micro HouseCall Server Edition 6.5 elérhetőségét, amely a Trend Micro online fenyegetésfelismerő és -eltávolító szoftverének legfrissebb verziója. A HouseCall Server Edition lehetővé teszi a szolgáltatók és vállalatok számára, hogy csökkentsék ügyfeleik fenntartási költségeit, a hálózati erőforrások és a sávszélesség felhasználását, valamint nagyobb biztonságot nyújtsanak az online csalások és személyazonosság-lopások ellen.

A HouseCall csökkenti a vírusok, kémprogramok, billentyűzetnaplózók, valamint a személyazonosság-lopásra és online csalásokra használható rosszindulatú eszközök és más fenyegetések okozta veszélyek kockázatát. A felhasználók az interneten keresztül érhetik el a terméket, amely előzetes szoftvertelepítés nélkül használható. A HouseCall támogatja a Firefox- és Mozilla-alapú böngészőket és kompatibilis többek között a Linux- és Solaris-alapú operációs rendszerekkel, így lehetővé teszi, hogy a vállalatok és szolgáltatók szinte minden platformon hatékony segítséget nyújtsanak online ügyfeleik részére.

A HouseCall Server Edition 6.5 képes a rosszindulatú kódok összes típusának felismerésére és eltávolítására, beleértve a kémprogramokat és a kéretlen reklámprogramokat is. A Security Scan funkció révén a felhasználók azonosíthatják a hiányzó biztonsági javításokat és egyéb sebezhetőségeket - mindezt egy megújult, könnyebben kezelhető felhasználói felületen, amelyet az ügyfelek saját webhelyük vagy intranetjük megjelenéséhez igazíthatnak. Az új verzió emellett egy új portvizsgáló szolgáltatást is tartalmaz, amelynek segítségével megállapítható, hogy a felhasználó tűzfala megfelelően van-e konfigurálva, illetve hogy nyitva van-e rajta sebezhető port. A HouseCall Server Edition saját webhelyen történő működtetésével a szolgáltatók minimálisra csökkenthetik a rosszindulatú kódokkal kapcsolatos ügyfélszolgálati hívások számát.