Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Magyar tudós az Európai Akadémia tagja

MTI
2006.03.20. 09:35
Kapcsolódó cikkek (1)
Az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjává választották dr. Rosivall Lászlót, a Semmelweis Egyetem professzorát, illetve kutatóorvosát. Az erről szóló diplomát a magyar tudós ünnepélyes keretek között vette át a múlt héten a testület székhelyén, Salzburgban.

Az Akadémia célja, hogy a tudományok és a művészetek egységével a határokat, valamint a tudományos területeket átívelő módon dolgozzon az európai tudás, illetve tudományok további fejlődéséért, és elősegítse, hogy mindenki egyenlő eséllyel jusson hozzá a tudományos eredményekhez, információkhoz.

Az Akadémia hét szakosztályát a humán tudományok, a medicina, a művészet, a természettudomány, a társadalomtudomány, a jog- és közgazdaságtan, a technikai és környezeti tudományok, a világvallások jelentik.

A nemzetközi szakemberekből álló tagság az elmúlt években jelentős, útmutató tudományos ajánlásokat és projekteket dolgozott ki az európai döntéshozók számára, akik egyre fokozottabb mértékben támaszkodnak az Akadémia véleményére.