Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Kompetencia központ Oracle támogatással

MTI
2006.03.23. 14:14
Együttműködési megállapodást kötött az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kara: a szoftvercég ennek keretében egy kompetencia központot hoz létre a felsőoktatási intézményben.

A megállapodást csütörtökön Budapesten sajtótájékoztató keretében írták alá. Az eseményen Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: a társaság nemzetközi programjához illeszkedik a megállapodás, aminek a fő célja az, hogy a főiskola hallgatói megismerkedhessenek a legújabb informatikai fejlesztésekkel, s technikai képzést minél inkább összhangba hozzák a gazdasági igényekkel. Sima Dezső, a kar főigazgatója kifejtette: korábban is kapcsolatban voltak a szoftvercéggel, de most kiszélesítik az együttműködést.

Az Oracle a főiskolán egyebek mellett még ebben félévben egy 24 munkaállomásból álló oktató és kutató labort létesít, valamint kedvezményesen ad át szoftverlicenceket, illetve terméktámogatási szolgáltatásokat nyújt.

Az MTI érdeklődésére elhangzott: a megállapodás keretében az Oracle néhány millió forint készpénzt ad, ám emellett egyebek mellett több tízmillió forint értékben szoftvereket, illetve szolgáltatást nyújt. Így a teljes támogatás összege értékben elérheti az 50 millió forintot.