Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Új reptéri biztonsági eljárások

2006.03.28. 14:34

A komputer-tomográfián (CT-n) alapuló repülőtéri poggyász-átvilágításban Európában piacvezető GE Security bemutatta új repülőtéri biztonsági ellenőrző pontjait. Az Európában első alkalommal bemutatott "Jövő ellenőrzési pontja" koncepció várhatóan biztonságosabbá teszi a légi utazást, csökkenti a biztonságra fordított költségeket, és meggyorsítja az utasok áthaladását a repülőtéri ellenőrzési pontokon, írja a cég közleménye.

A repülőtéri hatóságok egyéni igényeinek megfelelően a GE Security Ellenőrzési pontja számos egyéni konfigurációval rendelkezik az utas-átvilágításban jelenleg még nem alkalmazott három új technológia alapján. Ezek a milliméteres hullám és a négypólusú rezonancia eljárás, amelynek segítségével az utasokat és cipőiket vizsgálják át tiltott tárgyakat keresve, valamint a komputertomográfiás (CT) eljárás, melyet már most is széles körben alkalmaznak a feladott poggyászok átvilágítására, és ezentúl a kézipoggyászok ellenőrzésében is alkalmazni fogják.

A GE Security decemberben, a San Franciscoi Nemzetközi Repülőtéren állította fel első ellenőrzési pont laboratóriumát. A laborban alkalmazott csúcstechnológiákat a napokban zajló 2006-os párizsi Utasterminál Expón állítják ki, ahol a legnagyobb repülőterek és légitársaságok döntéshozói most találkozhatnak ezekkel a technológiákkal először Európában.