Valér
4 °C
8 °C

Mégsem egyesül a Gigabyte és az MSI

Prohardver
2006.03.29. 13:49
A tajvani illetőségű Micro Star International (MSI), illetve Gigabyte képviselői tegnap hivatalosan cáfolták azokat a korábbi híreszteléseket, melyek a két vállalat egy esetleges későbbi egyesülésről szóltak. Egyes gyártói források a korábbi híresztelés kapcsán rámutattak, hogy alapvetően mindkét cégnek érdekében állhat az együttműködés, a Gigabyte ugyanis kiterjedt disztribúciós hálózattal rendelkezik, míg az MSI-nek lényegesen több az OEM-partnere, így a jelenlegi konkurensek jól kiegészítenék egymást egy közös vállalat keretén belül.

A kacsának bizonyuló információ egy a kínai média által elterjesztett – mint utólag kiderült félreértett – riport révén kelt szárnyra; a lapok Henry Lu-ra, az MSI kereskedelmi- és marketingigazgatójának nyilatkozatára hivatkozva azt állították, hogy az MSI és a Gigabyte öt évvel ezelőtt kezdett egyesülési tárgyalásokat. Most mind Joseph Hsu, az MSI elnöke, mind Lu cáfolta a hírt, bár utóbbi elismerte, hogy öt évvel ezelőtt valóban tárgyalt egymással a két cég egy lehetséges együttműködésről, ám akkor semmi konkrétumról nem döntöttek, a téma pedig azóta nem került felszínre.

Lényegében ezt erősítette meg Dandy Yeh, a Gigabyte elnöke is, aki a tajvani DigiTimes híroldalnak nyilatkozva elmondta, hogy a múltban többször is „elcsevegtek” Henry Lu-val a vegyesvállalat létrehozásáról, ám ezek inkább baráti beszélgetéseknek bizonyultak, mintsem sorsdöntő tárgyalásoknak.

A hír hallatán elsősorban a kisebb alaplapgyártó cégek lélegezhetnek fel, az élvonalbeli piaci szereplők erősödése ugyanis egyre nehezebb helyzetbe hozza a sereghajtókat. Tajvani gyártói források szerint ezek a vállalatok okkal aggódhatnak egy újabb nagyvállalat létrejötte miatt, az elmúlt időszakban ugyanis több jelentős piaci szereplő is egyesítette erőit.