Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

A román Altex forgalmazza a BenQ termékpalettáját

MTI
2006.03.29. 13:56
A BenQ Co. és a háztartási berendezéseket és informatikai cikkeket forgalmazó Altex Co. megállapodást kötött a BenQ teljes termékportfoliójának forgalmazásáról az Altex Megastore és Media Galaxy üzletláncokban, beleértve a Joybook notebook termékcsaládot is.

"A Joybook termékcsalád kelet-európai bevezetése mellett döntöttünk, mégpedig az elmúlt két év kedvező fejleményei láttán elsőként a román piacon" - jelentette ki a BenQ Co. kelet-európai igazgatója, Michael Borze a Ziarul Financiar gazdasági napilapnak. "Forgalom tekintetében a román piac második Lengyelország után és megelőzi Csehországot és a többi 17 kelet-közép-európai országot" - tette hozzá. A BenQ Co. 8,2 millió eurós forgalmat ért el Romániában tavaly LCD monitorok értékesítésével. "Az idén megkezdjük az LCD tévék értékesítését is, ami nem lesz könnyű, mivel csehországi üzemünk nem képes kielégíteni az igényeket."

Az Altex Co. több mint 120 üzletet és nyolc Media Galaxy szupermarketet működtet Romániában. 2005-ben 327 millió eurós forgalmat bonyolított áfával együtt és 7,5 millió euró adózott eredményt ért el.