Béla
12 °C
27 °C

Szerdától működik az EDR-hálózat Budapesten

Napi Gazdaság
2006.04.06. 10:44
Az október 26-án aláírt szerződés első határidejét sikeresen teljesítette a Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. (Pro-M Zrt.), ugyanis április 5-éig befejezte az EDR (Egységes Digitális Rádió-távközlő Rendszer)-hálózat kiépítését és műszaki átadását Budapesten.

A kormány részéről Pesti István, az EDR-projekt kormánybiztosa vette át a rendszer első mérföldkövének számító budapesti hálózatot, ami 34 bázisállomást és 14 ezer készüléket jelent. A Pro-M Zrt. feladata a budapesti kiépítés mellett a készenléti szervek - többek között a rendőrség, határőrség, tűzoltóság - egységes, korszerű rádióhíradását szolgáló országos digitális rádiórendszer kialakítása és a teljes rendszer üzemeltetése is.

Az országos EDR-hálózat átadása után a készenléti szerveknek nemcsak a belső kommunikációja tehető hatékonyabbá, de a szervek közötti együttműködés is sokkal könnyebbé válik a hálózat fejlett szolgáltatásainak köszönhetően. A készenléti szervezetek az átadás-átvételt követően megkezdhetik az új rádiórendszer fokozatos használatba vételét, miközben a rendszer teljes, országos kiépítéséig, 2007. január 31-éig díjmentesen használhatják a hálózatot.