Benedek
-5 °C
5 °C

A Microsoft szerint a szoftver javítja a versenyképességet

MTI
2006.04.13. 14:04
Egy vállalat sikeressége alapvetően az emberi erőforráson múlik, aminek a támogatásában kulcsszerepe van az informatikának, s ezen belül a szoftvereknek - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten.

A Microsoft Megoldás Konferencia 2006 rendezvényen kifejtette: a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalatoknak az informatikai rendszerek akkor nyújtanak igazi versenyelőnyt, ha alkalmazásuk felhasználói hatékonysággal párosul. Azaz az alkalmazottak az informatika segítségével megfelelően kiszolgálják a jól fizető ügyfeleket, partnereiket és szállítóikat, s fejlesztik termékeiket és szolgáltatásaikat.

A konferencián Komáromi Zoltán, az informatikai piac elemzésével foglalkozó IDC Magyarország country managere elmondta: 2005-ben a magyar informatikai piac 2,25 milliárd dollárt tett ki, s ezzel Közép-Kelet-Európa élvonalába került, Csehország és Lengyelország közé. Igaz, az osztrákhoz viszonyítva a magyar piac csupán egyharmad nagyságú.

Komáromi Zoltán közölte: a bruttó hazai termékhez viszonyítva (GDP) a magyarországi informatikai költés 2,3 százalék, szemben az uniós 3 százalékos átlaggal. Hozzátette: az uniós 15-ök egy főre jutó éves informatikai költése eléri a 700 dollárt, míg Magyarországon csak 200-250 dollárt tesz ki.