Auguszta
-3 °C
2 °C

Egyre több a probléma a korai MacBook Pro modellekkel

Prohardver
2006.05.05. 12:55

Egyre több csalódott vásárló számol be különféle hardverproblémákról azok közül, akik elsők között kaparintották meg az Apple első, Intel processzort tartalmazó hordozható számítógépét, a MacBook Prót. A kétmagos Core Duo CPU-val szerelt noteszgépet (melyet egyébiránt az Asus szállít az amerikai vállalat megrendelésére) eddig főként a túlmelegedés miatt érték vádak, most azonban úgy tűnik, hogy az első boltokba került példányok egy része mellé ráadásul hibás akkumulátort csomagoltak. Az Apple kicseréli a problémás áramforrásokat.

Felhasználói beszámolók szerint ugyanakkor ezúttal nem a lítium-ion áramforrásokat általában sújtó, túlhevülést okozó rövidzárlat jelenti a problémát. Sokkal inkább az elektronika meghibásodására utalhat, hogy az érintett példányok esetenként a 90 százalékos töltöttségi szint elérése után gyakorlatilag azonnal, vagy nagyon hirtelen lemerülnek, rövid idő alatt drámaian csökken a kapacitásuk, illetve a töltöttségüket visszajelző LED hibás értéket mutat.

Bár az Apple hivatalos terméktámogatási oldalán még nem található a hibáról és a csereprogramról részletes információ, különböző beszámolók szerint azok a MacBook Pro noteszgépek lehetnek érintettek, melyek sorozatszáma a W8609-nél alacsonyabb, azaz az idei kilencedik hétnél előbb készültek. Mivel ezek közül a gépek közül nem mindegyiket érinti a probléma, egyelőre megbecsülni sem lehet, hogy hány hibás MacBook Pro akkumulátor kerülhetett a vásárlókhoz.