Sára, Márió
2 °C
6 °C

Álláskeresés mobillal

MTI
2006.05.12. 07:27
Nem kell számítógép és internet már ahhoz, hogy az álláskeresők elérjék az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ), az egész országra vonatkozó állás- és képzési ajánlatait, ez mobiltelefonról is lehetséges.

Ezek a szolgáltatások korábban csak a kirendeltségeken, kihelyezett információs helyeken személyesen, vagy az internet kapcsolattal lehetett elérni.

A www.afsz.hu oldalon az álláskeresőknek címszó alatt az állásajánlatok menüpontban található a WAP portál almenüpontban a WAP-os álláskeresésről szóló részletes ismertető.

Aki tehát nem rendelkezik számítógéppel, internettel, a helyi munkaügyi kirendeltségen vagy más internetes hozzáférési helyen először ennek alapján tájékozódhat a WAP-os álláskeresés lehetőségeiről. Ezt követően már a mobiltelefonjáról bárhonnan nyomon követheti az országos állás- és képzési ajánlatokat.

Az ÁFSZ tájékoztatója kitér arra, hogy mobil-szolgáltatónként milyen formában és díjszabásért lehet használni a WAP-os szolgáltatást. A szolgálat portáljáról közvetlenül elérhetők az egyes mobilcégek erre vonatkozó tájékoztatói.