Sára, Márió
2 °C
6 °C

Nemzetközi elismerés egy hazai szoftverfejlesztőnek

Index
2006.05.18. 14:06
Kapcsolódók (1)
A Sun Microsystems idei fejlesztői versenyére a világ minden tájáról érkeztek pályaművek, a közönségdíjat pedig egy magyar kisvállalkozás, a Solware 3D Biliárd játékprogramja hozta el.

mmár negyedik alkalommal rendezte meg a Sun Microsystems a Duke's Choice Awardot, a Java-alapú alkalmazások legnagyobb nyílt versenyét. A nemzetközi megmérettetésen 11 kategóriában indult meg a küzdelem, melyek közül egyben egy hazai szoftverfejlesztő cég, a Solware Kft. is leadta nevezését.

A magyar kisvállalkozás munkatársai körében a díj szakmai presztízse miatt nagy izgalmat okozott, hogy március elején a "Java.com Alkalmazások" kategóriában benevezett 3D Biliárd játékprogram a szavazás színhelyéül szolgáló weboldal látogatóinak választása alapján a legjobb öt alkalmazás közé verekedte be magát.

"Ezzel a programunkkal a tavalyi CeBIT-en már elnyertük az Európai Kiválóság a Multimédiában Díj arany fokozatát, így titkon számítottunk a sikerre" - jelentette ki Hontvári József, a Solware ügyvezető igazgatója. A cégre ezt követően még jó kéthónapnyi várakozást rótt a versenyszabályzat, majd május első hetében az első helyhez gratulált - akkor még csak e-mailben - a Sun Microsystems képviselője. "A 3D Biliárd 6 éves fejlesztő- és kutatómunka gyümölcse, melynek eddigi legrangosabb elismerése a Duke's Choice Award" - mondta Szabó Dániel, a Solware vezető fejlesztője a 11. JavaOne konferencián, San Franciscoban. A díjat a Solware Kft. szakembere csütörtökön személyesen veszi a Sun Microsystems igazgatóságának elnökétől, Scott McNealytől, Jonathan Schwartz elnök-vezérigazgatótól és nem utolsó sorban a Java programozási nyelv atyjától, James Gosling műszaki igazgatótól. "A Duke's Choice Award-on évről évre a legjobb szoftverfejlesztők versenyeznek egymással, ráadásul idén az előző évekhez képest még színvonalasabb megoldásokkal találkoztunk. Ezért különösen nagy öröm számunkra, hogy egy magyar vállalkozás is kategóriagyőzelmet aratott" - gratulált a Solware Kft. első helyéhez Kristóf Judit, a Sun Microsystems hazai képviseletének marketing managere.