Emőke
-4 °C
9 °C

A Sanyo rögtön használható elemek exportjába kezdett

MTI
2006.05.30. 15:45
A Sanyo Electric Co. megkezdte az olyan újratölthető elemeknek az exportját, amelyeket - a rivális termékekkel ellentétben -, az első használat előtt nem kell feltölteni, mert már eleve töltött állapotban kerülnek forgalomba - adta hírül a Nihon Keizai Shimbun.

A Sanyo Electric cég nikkel-hidrogén elemeit Európába szállítják, majd egy magyarországi gyárban feltöltik és utána értékesítik. A cég ezeket az elemeket Tajvanon és Dél-Koreában is értékesíti, ahol nagy kereslet mutatkozik ilyen elemek iránt a digitális berendezések áramforrásaként. Az ázsiai piacra szánt elemek töltése Japánban történik. A Sanyo a gyártókapacitások növelését tervezi még ősz előtt. Japánban és külföldön együttesen 60 millió egység eladását irányozza elő a 2007-es költségvetési évben.

Franciaország és Németország előírja, hogy a használt elemeket reciklálni kell, és az Európai Unió olyan tervet fontolgat, hogy az eljárást kötelezővé teszi. A Sanyo azt reméli, hogy ezzel megnövekszik majd a kereslet az újratölthető elemek iránt. A japán cég az amerikai forgalmazás gondolatát is mérlegelni fogja.