ADSL és telefon - vezetékes előfizetés nélkül

Index
2006.06.02. 12:32
Az ADSL szolgáltatás igénybe vételének hamarosan már nem lesz elengedhetetlen feltétele a vezetékes telefon előfizetés, mivel 2006 második felében a GTS-Datanet elindítja saját, T-Comtól független, teljes hurokátengedésen alapuló ADSL2 szolgáltatását lakossági és üzleti ügyfelek számára.

A vezetékes előfizetés nélküli, "csupasz" ADSL mellé a GTS-Datanet igény szerint hagyományos vagy IP alapú telefonszolgáltatást is biztosít majd, külön előfizetési díj nélkül. Az ügyfelek így korábbi telefonszámuk megtartása mellett, a már megszokott módon használhatják vezetékes telefonjukat. A szolgáltatást híváscsomagokban lehet majd megrendelni. A GTS-Datanet "csupasz" ADSL és telefonszolgáltatásának együttes igénybe vételével az előfizetők akár 20-30 százalékkal is csökkenthetik távközlési költségeiket.

A GTS-Datanet előfizetői hurokátengedésen alapuló távközlési szolgáltatásai 2006 nyarától a Belvárosban, a Városmajorban, a Krisztinavárosban és Kelenföldön lesznek elérhetőek. A intenzív hálózatfejlesztés révén a cég az év végéig Budapest területének 80 százalékát tervezi lefedni új szolgáltatásával, jövőre pedig vidéki nagyvárosokban is megjelenik majd.

A teljes hurokátengedés lényege, hogy a T-Com birtokában álló, a telefonközponttól az előfizető készülékéig húzódó vezetéket (ún. "előfizetői hurkot") a GTS-Datanet a tulajdonostól bérbe veszi, hogy azon keresztül a saját távközlési szolgáltatásait juttassa el az előfizetőhöz.

Az előfizetői hurok bérlése jelenleg az egyetlen költséghatékony megoldás az alternatív szolgáltatók számára, hogy a lakossági és a kis forgalmat bonyolító üzleti ügyfelek számára is kínálhassák szolgáltatásaikat, emlékeztet közleményében a GTS-Datanet.  • Bérelnék
  • Bankszámla