Már százezer autópálya-matricát vásároltak mobilon

Index
2006.06.07. 22:14
A Pannon és a T-Mobile előfizetői március óta vásárolhatnak sms-ben 4 napos autópálya-matricát. Mobiltelefonon eddig 100 000 matricát adtak el, áll a mobilcégek, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) közös közleményében. Az egyértelmű siker eredményeként az sms-ben kapható matricák köre a jövőben várhatóan bővülni fog.

Mint korábban megírtuk, a mobilos matricavásárlás során a Pannonosoknak és a T-Mobile-osoknak a 8-100-100-as számra kell elküldeniük a rendszámot SMS-ben úgy, hogy az egyes karakterek között ne legyen szóköz (például: ABC123). Ezt követően a felhasználó SMS-ben visszakapja a vásárlás részleteit, mely üzenetre küldött válasz SMS-ben (pl. igen, ok) jóváhagyja a vásárlást.

A sikeres vásárlásról visszaigazoló SMS érkezik, melynek kézhezvételétől az azt követő harmadik naptári nap 24:00-ig érvényes az igényelt autópálya használati jogosultság. A vásárláshoz emellett elengedhetetlen, hogy a kártyás ügyfelek a Pannon esetében univerzális, a T-Mobile esetében pedig m-com egyenlegüket elektronikus úton feltöltsék, melyre például bankautomatáknál van lehetőség. Fontos információ, hogy SMS-ben történő vásárlással kapcsolatos kérdések esetén elsősorban a mobiltelefon-társaságok ügyfélszolgálatain tudnak segítséget nyújtani.

Az érintett társaságok közösen felkérik a mobilmatrica-vásárlókat, hogy a biztonságos közlekedés érdekében a tranzakció idejére a vezetők gépkocsijukkal álljanak félre, vagy kérjék meg útitársukat az SMS-ek elküldésére és ellenőrzésére. Az úthasználati díj megfizetését egyébként az ÁAK - a gépjárművek megállítása nélkül - rendszám alapján, elektronikus úton a matrica-köteles autópálya-szakaszok bármely pontján, például mobil ellenőrző csoportok segítségével ellenőrizheti.  • Hírek
  • Támogatások