Megjósolhatatlan az internet jövője

MTI
2006.06.08. 11:38
Ma még megjósolhatatlan, hogy milyen irányban fejlődik a számítógépes világháló - hangoztatta a 7. Internethajó nyitó szekciójának több hozzászólója is a csütörtökön Budapesten megrendezett tanácskozáson. Az ágazatban nincsenek kitaposott utak, a gazdasági adatokon kívül nem egyértelmű, hogy mi számít eredménynek, sikernek - sorolta Márffy György, a Bookline internetes könyvkereskedés alapítója.

A világhálót is kutató Babarczy Eszter eszmetörténész annak a véleményének adott hangot, hogy "az internetből bármi lehet", kiszámíthatatlan, hová fejlődik a kétoldalú kommunikáció iránti igény.

Mint mondta, mára éppen a nethasználat révén bizonyosodott be, hogy az emberek egymásra is kíváncsiak, a hozzájuk hasonlók ügyei iránt érdeklődnek, de az is, hogy ezen a fórumon "instant hírnévhez lehet jutni", hiszen a világhálón percek alatt ismertté tehető valami, legyen az akár "kulturális jószág" vagy "hülyeség".

Enyedi Nagy Mihály, a tanácskozás szervezője arra hívta fel a figyelmet: gyakran hallani, mennyire jó eredmény, hogy a GDP 6-7 százaléka "kötődik valahogy" az informatikai szektorhoz, de nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy "a világ összes nemzete közül mi telefonálunk, internetezünk a legdrágábban".  • Hírek
  • Személyi kölcsön