Ágnes
-1 °C
2 °C

Mozifilmek az iTunes-ról?

c|net
2006.06.20. 14:40
Az Apple több hollywoodi stúdióval is tárgyal, hogy az iTunes szolgáltatáson keresztül mozifilmeket is letölthessenek a felhasználók, írta meg a Cnet. A névtelen forrástól szerzett információk szerint év végétől lesznek megtalálhatók a filmek az oldalon.

Steve Jobs, a társaság vezére már korábban elmondta, hogy egységesen 9,99 dolláros árat akar megszabni (a dalokért 0,99 centet kell fizetni), de a stúdiók azt szeretnék elérni, hogy a film minőségétől, sikerességétől függően akár 20 dollárt is ki kelljen fizetnie a letöltőnek.

Az iTunes mindenesetre komoly pénzt hozhat a filmgyártóknak is, hiszen például a döglődő zenepiacot is fellendítette az oldal.

Ugyanakkor az iTunes egy-egy új szolgáltatásához új iPod is dukál. Legutóbb, amikor elérhetővé váltak a sikersorozatok (Lost, Született feleségek) epizódjai, a társaság bemutatta eddigi legújabb iPod-ját, ami már filmlejátszásra is alkalmas volt. A mostani tárgyalások azt sejtetik, hogy már közel a szélesképernyős, mozifilmek lejátszására is alkalmas iPod bemutatója.