Francia versenytárs a Google Maps-nak

ZDNet
2006.06.26. 12:05
Franciaországban készül a Google Maps konkurenciája. A Geoportail légifelvételei élesebbeklés részletesebbek lesznek, mint az amerikai szolgáltatásnál. Kezdetben a francia műholdtérkép csak Franciaország, Korzika, Francia-Guyana és a karibi, polinéziai és Indiai-óceáni francia felségterületek képeivel rendelkezik.

A Geoportail a francia állami földrajzi intézet (NGI) fejlesztése. A légifelvételek és geológiai adatok mellett ősztől olyan szoftver is rendelkezésre áll, amely képes leg a 3D ábrázolásra. Az NGI összesen 400 ezer fényképpel rendelkezik, amelyeket a következő években dolgoznak fel. Az intézet ezen kívül 3700 térképet kíván feldolgozni és kiegészítő adatokkal ellátni.

A Geoportail weboldalának elkészítése 6 millió euróba került. A bemutatón Jacques Chirac francia elnök kijelentette, hogy a szoftvera demokráciát is szolgálja. A polgároknak joga van a környezetükről minden adatot megismerni, hangsúlyozta Chirac. Az oldal e sorok írásakor a látogatók nagy száma miatt elérhetetlen.  • Bérelnék
  • Bankszámla