Sára, Márió
2 °C
6 °C

Magyar cég nyerte a számlázási rendszerek versenyét

MTI
2006.06.29. 13:01
A T-Com és az Allround Informatika Kft. közös pályázata nyert a számlázási technológiák versenyén (World Billing Awards), amit a Billing and Information Management Systems 2006 kiállítás és konferencia kapcsán hírdettek meg. A díj kapcsán Kiss László, az Allround ügyvezető igazgatója elmondta: a díjat A legjobb bevétel biztosítási projekt kategóriában nyerték, s ez a számlázási technológiák területén a legrangosabb elismerése az iparágnak.

A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő társaság 1991-ben alakult, s alkalmazásfejlesztéssel, ezen belül hívásadat-feldolgozással foglalkozik. A 37 fős cég saját szoftvereket fejleszt, s csak ezek értékesítésével foglalkozik. Az Allround megoldásai jelenleg négy kontinensen 17 országban 100 millió telefon előfizetőt szolgálnak ki. A vállalat tavalyi árbevétele 600 millió forint volt, amit az idén a tervek szerint 750 millió forintra növelnek.

A nyertes termék alapváltozata már 100 ezer euróért kapható, s a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó T-Com is ilyen nagyságrendű összegért vette. Harsányi László, a T-Com számlázási igazgatója elmondta: az Allround szoftvere ahhoz nyújt segítséget, hogy a korábbiaknál hatékonyabban, az erőforrásokkal takarékoskodva ellenőrizzék a számlázási folyamatot, illetve a számlák végösszegét. A szoftver támogatja az auditot is.