Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Orosz mp3-as szájtot perelnek a brit kiadók

BetaNews
2006.07.04. 13:13

Bár a brit zenekiadók nem biztosak abban, hogy egy angliai per hatással lehet a népszerű orosz fizetős zeneletöltő szájt, az allofmp3 működésére, mégis előre menekülnek: úgy döntöttek, beperlik a fenntartókat. A brit Legfelsőbb Bíróság helyt adott a keresetnek, annak ellenére, hogy az alperes az országon kívül székel.

Az allofmp3.ru az egyik legolcsóbb zeneletöltő: a Red Hot Chilli Peppers Californication című lemeze, amelyen összesen 15 szám van, például 1,59 dollárért – körülbelül 300 forintért - letölthető. A számok egyenként alig néhány centbe kerülnek, és az áruk leginkább a népszerűségüktől függ: a Right on Time például mindössze 5 centbe kerül, míg az abszolút sláger, a címadó Californication 15-be. A teljesen legális fizetős szájtok, így az Apple iTunes ugyanezeket a számokat az Egyesült Államokban 1 dollárért, Európában általában 1 euróért árulják.

Az allofmp3.ru a törvényesség határán működik; bár azt állítja, rendelkezik az orosz multimédia- és internettársaság, a ROMS, illetve a FAIR nevű szerzői jogi szervezet engedélyével, a brit kiadók ezeket a licenceket nem ismerik el, és azt állítják, a szájt törvénytelenül jut haszonhoz a számok árusításával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!