Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint űrsétál a Discovery legénysége

MTI
2006.07.10. 16:26

Közép-európai idő szerint délután negyed három órakor a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) kapcsolódott Discovery amerikai űrrepülőgép legénységének két tagja az űrbe indult, hogy szerelési munkát végezzen az ISS külső szállító egységén.

Az amerikai Michael Fossum és Piers Sellers második űrsétája a tervek szerint hat és fél órán át tart. Az űrhajósok a Földtől 350 kilométeres magasságban keringő űreszköz javításra váró kábele decemberben sérült meg, ezt cseréli most a két űrhajós. Fossum és Sellers mostani űrsétájának másik feladata az lesz, hogy elhelyezzenek egy külső hőszabályozó rendszert az űrállomás burkolatán.

Az előző, szombati űrsétán tervezettnél egy órával hosszabb, hét óra 31 perces űrséta során Fossum és Sellers egy robotot próbált ki, amely segíthet az űrhajósoknak a nehezen hozzáférhető részeken végzett javítási, szerelési munkálatokban.