Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy év múlva jöhetnek a kétmagos Sempronok

Prohardver
2006.07.11. 15:19
A jövő év harmadik negyedévében – azaz nagyjából egy év múlva – az AMD összes asztali CPU-családja tartalmazni fog kétmagos modellt, ezzel egy időben az egymagos példányok fokozatosan kikopnak majd a piacról. A váltás vonatkozik majd a belépőszegmensre is, azaz a jó ár/érték aránnyal rendelkező Sempron processzorok is kétmagosak lesznek, és jó eséllyel Sempron X2 néven futnak majd – legalábbis erről számoltak be nemrégiben az AMD terveibe beavatott tajvani gyártói források. Ezzel együtt kiderült, hogy az AMD új, K8L jelzésű processzorarchitektúrája 2008-nál előbb nem lát napvilágot.

A kétmagos Sempronokról egyelőre szinte semmi információ nem áll rendelkezésre, így mindössze annyi tűnik biztosnak, hogy az új CPU-k 65 nanométeres gyártósorokon készülnek és AM2 foglalatba illeszkednek majd. Az első 65 nm-es csíkszélességen gyártott (Brisbane magos) AMD processzorok szállítását egyébiránt a kétmagos Athlon 64 X2 3800+, 4200+ és 4600+ modellek nyitják majd – a tervek szerint ez év utolsó hónapjában, azaz az Intel első 65 nm-es processzorának premierje után egy évvel. Korábbi, megerősítettnek tekinthető hírek szerint az AMD a választék egyszerűsítése mellett döntött a gyártási költségek lefaragása és a versenyképesség növelése érdekében, aminek eredményeként visszaszorulnak a kétszer 1 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmazó processzorok a csúcskategóriába.