Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A focivébé sem segített az LG.Philipsen

IT News
2006.07.12. 15:06
Katasztrofális második negyedéves eredményről adott számot tegnap az LG.Philips LCD. A világ második legnagyobb laposképernyő-gyártó vállalata az erős árversennyel és a futball-világbajnokság vártnál gyengébb vásárlásélénkítő hatásával magyarázta a rekordnagyságú, 322 milliárd vonos (340 millió dollár) mínuszt. A veszteség nagyobb volt, mint a 300 milliárd körüli elemzői konszenzus, de a 2,32 billió vonos árbevétel megfelelt a várakozásoknak.

Ron Wirahadiraksa, a dél-koreai–holland vegyesvállalat pénzügyi igazgatója csalódottan beszélt a második negyedéves számokról, és elmondta, hogy a raktárkészleteket sokkal előrelátóbban fogják majd menedzselni. Első lépésként ideiglenesen visszaveszik a termelést. Az idei évre előirányzott 4200 milliárd vonos tőkeberuházási keretet pedig 3000 milliárdra csökkentették, és ennek megfelelően az új, nagyobb paneleket előállító üzemek helyett olcsóbb gyártósorokat terveznek üzembe állítani.