Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Digitális térkép készült Somogyról

2006.07.13. 14:27

Elkészült Somogy megye digitális térképe. A megyei földhivatalban már ezt a számítógépes adatbázist használják a papíralapú térképek helyett, és ezentúl a tulajdoni lapok is ennek alapján készülnek.

A több mint két évig tartó munka során több mint 58 ezer hektárra kiterjedően, csaknem 245 ezer földrészletet dolgoztak fel, 15 kisközség esetében pedig digitális technológiával a teljes terület helyszíni felmérését is el kellett végezni. Ez utóbbira azért volt szükség, mivel az ezekről készült több mint száz éves térképek már alkalmatlanok voltak az átalakításra.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából digitális másolat készült Somogy minden kül- és belterülete, valamint a zártkertek papírtérképéről, így ez utóbbiakat folyamatosan kivonják a forgalomból.

Somogy az országban a negyedik megye, amely rendelkezik digitális térképpel.