Norbert, Cintia
13 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Itt az összehajtható minibicikli

MTI
2006.07.13. 14:27

Legújabb találmányát, a mindössze néhány kilogramm súlyú, összehajtható városi minibiciklit mutatta be szerdán Clive Sinclair brit feltaláló Londonban.

"Amióta 120 évvel ezelőtt összeszerelték az első kerékpárt, ez a legnagyobb újítás a szerkezeten" - értékelte saját találmányát, az A-betűt formázó vázáról A-Bike-nak nevezett biciklit az újságíróknak Clive Sinclair szerdán.

Az új, 5,6 kilogramm súlyú városi közlekedési eszköz feltalálója szerint jelenleg a legkisebb és legkönnyebb bicikli, alumíniumból és polimerekből álló szerkezet kerekei akkorák, mint egy babakocsi "futóművei".

"Ne ágaskodjon fel az első kerékkel, ne hajtson bele a kátyúkba!" - olvasható a csomagtartó nélküli kerékpár használati utasításában, a kiskerekű szerkezet talán egyetlen hibája ugyanis instabilitása.

A Malajziában gyártott A-Bike-ból a brit forgalmazó becslései alapján az elkövetkező egy évben 25 ezer példányt vásárolnak majd a szigetországban.

A 290 euróba (81 ezer forintba) kerülő kerékpárt először kizárólag interneten lehet majd megrendelni, a forgalmazó szerint azonban a repülőtéri üzletekben is hamarosan megtalálható lesz.