Árpád
-2 °C
4 °C

Itt az összehajtható minibicikli

MTI
2006.07.13. 14:27

Legújabb találmányát, a mindössze néhány kilogramm súlyú, összehajtható városi minibiciklit mutatta be szerdán Clive Sinclair brit feltaláló Londonban.

"Amióta 120 évvel ezelőtt összeszerelték az első kerékpárt, ez a legnagyobb újítás a szerkezeten" - értékelte saját találmányát, az A-betűt formázó vázáról A-Bike-nak nevezett biciklit az újságíróknak Clive Sinclair szerdán.

Az új, 5,6 kilogramm súlyú városi közlekedési eszköz feltalálója szerint jelenleg a legkisebb és legkönnyebb bicikli, alumíniumból és polimerekből álló szerkezet kerekei akkorák, mint egy babakocsi "futóművei".

"Ne ágaskodjon fel az első kerékkel, ne hajtson bele a kátyúkba!" - olvasható a csomagtartó nélküli kerékpár használati utasításában, a kiskerekű szerkezet talán egyetlen hibája ugyanis instabilitása.

A Malajziában gyártott A-Bike-ból a brit forgalmazó becslései alapján az elkövetkező egy évben 25 ezer példányt vásárolnak majd a szigetországban.

A 290 euróba (81 ezer forintba) kerülő kerékpárt először kizárólag interneten lehet majd megrendelni, a forgalmazó szerint azonban a repülőtéri üzletekben is hamarosan megtalálható lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?