Natália
1 °C
7 °C

Brutális áresés az AMD-nél

2006.07.18. 14:04
Az AMD jelentősen csökkenti processzorai árát, ami kevéssé meglepő. Múlt heti tesztünkből kiderült, hogy a kisebbik gyártó processzorai többé nem versenyképesek, hiszen az Intel Core 2 Duók minden esetben gyorsabbnak bizonyultak. Nem maradt más hátra, árat kell csökkenteni.

A Register információi szerint az első leárazásra július végén lehet számítani, akkor, amikor a Core 2 Duók, valamint ezeknek mobilverziói, a Meromok piacra kerülnek. Az Athlon 64-esek mobilverzióiért várhatóan ötven százalékkal kevesebbet kell majd fizetni. A Turion 64 mobilprocik ára 5-25 százalékkal esik, és valamivel olcsóbbak lesznek a Sempronok is.

Brutális áresésre lehet számítani a felsőkategóriában: a kétmagos X2-esekért akár 57 százalékkal kell majd keveset fizetni. Ezek alapján a 3800+ processzort Magyarországon 65 ezer forint helyett akár már 35 ezerért meg lehet vásárolni nyár végétől, persze hozzánk lassabban érnek el ezek a hatások, és akkor is csak tompítva.

A csúcsprocesszor, az Athlon FX-62-meg húsz százalékkal lehet majd olcsóbb.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?