Jenő
-3 °C
6 °C

Paradicsommagnyi RFID a HP-től

2006.07.18. 15:13

"A digitális és a valós világ között ver hidat" a HP szerint az a most bemutatott rádiós azonosító (radio frequency identification, RFID) amely nem nagyobb egy paradicsommagnál, mégis 10 megabites másodpercenkénti adatátvitelre képes. A csip 4 megabitnyi adatot tárolni is tud, és a készítő szerint úgy viszonyul a korábbi RFID-tagekhez, mint az ember a majomhoz - elősorban azért, mert egy nagyságrenddel nagyobb szávszélességen továbbítja az információt, mint a mostani konkurencia.

Az RFID-tageket szokás utálni, különösen adatvédelmi körökben - a tagek használata ellen folyamatosan tiltakoznak a szabadságjogi szervezetek, így az EFF és az ACLU. De a PC Magazine ott volt a bemutatón, és ezúttal lenyűgöződött, mert egy RFID-tagekkel felszerelt fényképalbum képei érintésre beszélni kezdtek, egy orvosságosüveg pedig elárulta magáról, hogy milyen gyógyszer van benne, és azt milyen adagokban kell szedni. A HP jó partnert lát a mobil- és pda-gyártókban, mert a csipeken ott van ugyan az információ, de a kinyeréséhez valamilyen olvasó mindenképpen kell.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?