Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az AMD 5,6 milliárd dollárt adna az ATI-ért

ZDNet
2006.07.24. 10:15
Az AMD mérlegeli, hogy 5,6 milliárd dollárt ad a kanadai ATI grafikai chipgyártóért, írta meg először pénteken a kanadai Globe and Mail. Az AMD eszerint a hét elején tenné meg "barátságos" vételi ajánlatát az ATI részvényeire.

A jelenlegi árfolyamnál 20-40 százalékkal adnának többet a papírokért. Az AMD felügyelőbizottsága hozzájárult az átvételi ajánlat megtételéhez, értesült a Globe and Mail.

Az ATI részvényeinek árfolyama az átvételről szóló találgatások miatt pénteken 5,28 majd zárás után újabb 9,12 százalékkal emelkedett. Az AMD részvényei ugyanakkor a kiábrándító negyedéves eredmények miatt esésbe kezdtek.

A kanadai lap által megkérdezett elemzők szerint jelentős kihatással lehet az ágazatra az ATI AMD általi felvásárlása. Az ATI és ősellensége, az Nvidia dominálják az erőforrásigényes számítógépes játékok megjelenítésére képes grafikai chipek piacát. Az Intel és az AMD egyaránt az ATI kiemelt ügyfele.