Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zoopedagógia a debreceni állatkertben

MTI
2006.07.26. 09:57

Zoopedagógiai foglalkozásokat tartanak és állatos tematikájú táborokat szerveznek a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állatkertjének munkatársai. Nem majmoknak, gyerekeknek. A foglalkozások résztvevői játékos formában ismerkedhetnek meg az állatok életével, megnézhetik, hogyan születik kis állat, egy éjszakai kalandtúrán megfigyelhetik, mivel tölti éjszakáját a tigris.

A csoportos, egyhetes zoológiai táborok reggel nyolc órától délután négy óráig tartanak, azután hazamehetnek a gyerekek. Nap közben csoportokat alkotva összetett feladatokat kell megoldaniuk. Az állatkert munkatársai szerint a résztvevők az együtt eltöltött egy hét alatt sokkal nyitottabbá válnak, a csoportos munka megtanítja őket figyelni másokra, és türelemmel lenni egymás iránt. Fejlődik a kommunikációs készségük, bátrabban számolnak be saját élményeikről, és lelkesebben kapcsolódnak be a közös feladatok elvégzésébe.